Uncategorized

Etape de dezvoltare ale pisicii

 

Există multe căi de a avea grijă de fericirea si sănătatea pisicii tale pe parcursul întregii sale vieți. Mai jos poți găsi o listă cu etapele de dezvoltare ale pisicilor și câteva sfaturi despre cum să le oferi suportul de care au nevoie în fiecare etapă.

Cele șase etape de dezvoltare ale pisicilor includ:

Kittens (0-6 luni) – Pisoilor le place foarte mult să se joace. In această etapă este potrivit ca aceștia să fie gradual introduși în grupuri de copii și alte animale. De asemenea, este timpul potrivit ca pisica ta să se obișnuiască cu tăiatul unghiilor, periatul și transportul în exteriorul casei.

Junior (6 luni-2 ani) – Agresivitatea față de alte pisici s-ar putea să se dezvolte în această perioadă de viață, aceasta fiind în strânsă legătură cu maturizarea sexuală. Ar fi bine ca joaca cu pisica să nu aibe niciun fel de valențe care să îi stârnească agresivitatea.

Prime (3-6 ani) – Majoritatea oamenilor presupun că in această perioadă, pisica lor este tânără și sănătoasă, și amână vizitele la veterinar. Totuși, pisicile beneficiază de pe urma vizitelor regulate la veterinar și le ajută să rămană sănătoase prin prevenția anumitor boli.

Mature (7-10 ani) – Dorința de joacă activă începe să descrească ușor, iar pisica ar putea sa înceapă să ia în greutate.

Senior (11-14 ani) – Echivalentul în ani umani ai acestei etape este de circa 70.

Geriatric (15 ani sau mai mult) – Pisicile de această vârstă s-ar putea să își schimbe anumite obiceiuri comportamentale, cum ar fi vocalizările sau obiceiurile de toaletă. Pisicile ar trebui să fie evaluate de către veterinar mult mai des.

 

Sursă: https://catfriendly.com/cat-care-at-home/life-stages/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *