Rase Pisici

Maine Coon

Prezent în mai mult de 70 de culori, Maine Coon este inteligent, devotat, cu o frumusețe practică ce necesită o îngrijire surprinzător de minimă.

Dimensiunea, structura și coada foarte pufoasă a rasei de pisică Maine Coon atrage întotdeauna atenția la toate concursurile cu specific felin. Masculii au un aspect impresionant, fiind mai mari decât majoritatea raselor (unii dintre ei ajungând și la greutatea de 9 Kg), cu o formă rectangulară a corpului și cu o coadă imensă și pufoasă.

Frumusețea funcțională a rasei Maine Coon reflectă istoria ei ca pisică din Noua Anglie, SUA ce obișnuia să trăiască pe la ferme. Blana sa este combinată, conținând fire de păr mai lungi menite să respingă zăpada și ploaia, dar și un substrat de fire de păr moi și dense. Părul de dimensiuni reduse, aproape de piele, rezistă la abraziune, în timp ce tufele de la urechi și de la picior păstrau urechi calde și tampoane confortabile. Coada imensă se înfășoară in jurul corpului pentru a se încălzi în timp ce doarme.

Proveniență

Maine Coon provine din Maine, Noua Anglie, SUA unde era recunoscut pe la începuturile sec al 19-lea drept un bun vânător de șoareci ce locuia pe la ferme sau pe vase pe apă. Este o rasă pură și puține se cunosc despre originile lui. Unii susțin că vikingii l-au adus în America de Nord, cu secole înainte ca faimosul Columb să ajungă în America, alții spun că este descendentul unei specii de pisică cu părul lung aparținând lui Marie Antoinette, trimis în America înainte ca regina să moară.

Dimensiuni

Această pisică are dimensiuni mari. Majoritatea cântăresc între 4 și 9 Kg (masculii sunt mai mari). Ajung la greutatea cea mai mare din viața lor la varsta de 3-5 ani.

Personalitate

Maine Coon se adaptează foarte ușor la multe stiluri de viață și este foarte sociabil. Îi place să stea cu oamenii și îi urmează peste tot. Îi place să primească atenție, însă nu îi place neaparat să stea în brațe. Îi place să se joace cu jucării, în special mingiuțe sau biluțe din hartie mototolită. Se poate cățăra, insă cel mai mult îi place să stea la sol. Este foarte inteligent și poate să învețe mici trucuri.

Sănătate

Atât rasele pure, cât și rasele mixte pot suferi de anumite boli care pot fi provenite genetic. În cazul Maine Coon, pisicile pot avea următoarele probleme de sănătate:

  • Displazie de șold
  • Cardiomiopatie hipertrofică, o formă de boală de inimă care este moștenită de către Maine Coon.
  • Rinichi polichistici

Îngrijire

Periatul blănii este recomandat de două ori pe săptămână. Baia se face atunci când este nevoie, adică de la o dată la cateva săptămâni la o dată la câteva luni. Tăierea unghiilor este bine să se facă la câteva săptămâni.

Copii și alte animale

Maine Cooon este perfect pentru familii cu copii sau câini prietenoși. Îi place atenția pe care o primește de la copii.

 

Bibliografie

  1. http://cattime.com/cat-breeds/maine-coon-cats#/slide/1
  2. http://www.pawculture.com/breed-basics/breed-lists/the-10-most-beautiful-cat-breeds/#9

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *