Rase Pisici

Pisica Siameză

Pisicile din rasa Siameză au urechi mai lungi și ochi albaștri uluitoari. Figura lor subțire este accentuată de blana lor scurtă, fină, cu linii lungi înclinate. Blana lor poate avea una dintre următoarele patru culori tradiționale: cenușiu, ciocolatiu, albastru și liliac – o culoare palidă a corpului cu extremități mai închise; adică fața, urechile, picioarele și coada. Speranța de viață este de 10-15 ani.

Proveniență

Această pisică faimoasă are o istorie lungă și plină de culoare. După cum sugerează și numele, pisica a venit inițial din Thailanda (cunoscut anterior ca Siam). Aspectul și comportamentul său interesant au determinat ca pisica să fie adorată de regi și regine. Când un membru al familiei regale murea, se credea, că o pisică siameză ar primi sufletul acestei persoane. Pisica era apoi mutată într-un templu, petrecând tot restul viețiisale în lux, cu călugări și preoți ca slujitori.
Prima pisică siameză din America a fost dăruită în 1878 de către consulul american David Stickles, domnilor Rutherford B. Hayes (prima doamnă a celui de-al nouăsprezecelea președinte al Statelor Unite), aceasta trăind în Casa Albă tot restul vieții.

Personalitate

Aceasta este o pisică socială, care se bazează în mare măsură pe compania umană. Iubește să comunice cu cei din jur. Așadar aceasta nu este o pisică pe care să o lăsați singură acasă adesea, deoarece devine singuratică și tristă destul de ușorAtunci când îi sunt aratate dragostea, răbdarea și îngrijirea, pisica siameză devine un partener ideal.
Siamezele sunt curioase, inteligente și exigențe. Dacă îți dorești o pisică siameză doar pentru aspectul său, gândește-te din nou. Aceasta este o pisică care are o pasiune pentru oamenii din jurul său și se implică în tot ceea ce fac aceștia. Când ei nu se află în jur, se va distra prin deschiderea robinetelor, deschiderea dulapurilor, căutarea unor noi ascunzătoare pentru a împiedica pe cineva care îl căuta și pentru a privi televizorul cu un interes clar. De asemenea, poate fi dispus să meargă cu lesa și să se joace cu același entuziasm ca și un alt animal cu patru picioare cu care disprețuiește să fie comparat.
Siamezele iubesc oameni de toate vârstele, inclusiv copii, și cer doar că petreceți mult timp cu el, să vorbiți cu el, să vă jucați cu el și, în general, să îl distrați. Îi place să fie în centrul atenției, dar se poate înțelege bine și cu câinii și cu alte pisici. De fapt, este o idee bună să ai o pisică siameză și un al doilea animal care să îi țină companie dacă vei pleca în timpul zilei.

Sănătate

Pisica siameză modern are capul de forma mai turtită ce poate face pisica mai predispusă la probleme respiratorii si dentare decât celelalte rase de pisici, iar unele siameze au ocazional probleme cu ochii incrucisati. Alte probleme raportate în rasa siameză includ pietrele vezicii urinare; probleme oculare precum glaucomul și atrofia progresivă a retinei; probleme cu inima; și anumite tipuri de cancer.
Amintiți-vă că dacă luați un pui de pisică în casa dvs., aveți puterea să-l protejați de una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate: obezitatea. Menținerea unei siameze la o greutate adecvată este una dintre cele mai ușoare căi de a-i proteja sănătatea. Profitați la maximum de abilitățile dvs. preventive pentru a-I asigura o viață mai bună pisicii dvs.

Îngrijire

Blana scurtă a siamezilor este ușor de periat. Puteți să o periați săptămânal cu un pieptene din oțel inoxidabil. Tăiați unghiile după cum este necesar, de obicei, la fiecare 10 până la 14 zile. Pisicile pot fi predispuse la maladia parodontală, de aceea este necesar periatul dinților la domiciliu cu o pastă de dinți aprobată de veterinar și planificarea curățarii dentare veterinare regulate.

Bibliografie:
1. http://www.vetstreet.com/cats/siamese#finding
2. https://www.petmd.com/cat/breeds/c_ct_siamese

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *