Viata cu o pisica

Părul de pisică ți-a invadat casa?

Acesta ajunge peste tot, pe canapea, pe mobilă, pe haine și așa mai departe. Părul de pisică ajunge de asemenea chiar și acolo unde te gandești mai puțin, pentru ca părul poate să plutească pur și simplu în aer inainte de a se așeza undeva. Eu am găsit păr de pisică în cana de cafea, pe plita din bucătărie unde pisica mea nu are voie și chiar lipite de buzele mele după ce m-am dat cu ruj. Da, nu este cel mai plăcut lucru care se poate întâmpla. Iată cateva idei de gestionare a acestei probleme.

Năpârlirea este normală

Pentru pisici, năpârlirea este “un proces normal de creștere si înlocuire a părului”, a spus dr. Jane Brunt, medic veterinar care a înfiintat Spitalul pentru Pisici din Towson, Baltimore și a servit ca președinte al Asociatiei Americane de Practicieni Specializați pe Feline.

Spre deosebire de oameni și de anumite rase de câini, părul pisicilor crește până la o lungime fixa, moare și cade, în timp ce este înlocuit de un păr nou, a explicat dr. Gary D. Norsworthy, expert în feline și proprietar al Alamo Feline Health Centre în San Antonio. “De aceea pisicile nu au nevoie de tunsori regulate”, a spus el.

Pisicile care ies în aer liber năpârlesc mai mult primăvara, iar creșterea părului se va accelera toamna și iarna.

Năpârlirea în exces nu este normală

Stresul, paraziții, cum ar fi puricii, o dietă săracă, și anumite boli pot cauza pisicilor o năpârlire excesivă.

Boli care afectează pisica, cum ar fi diabetul zaharat, hipertiroidism, și insuficiența renală sunt mai susceptibile de a crește năpârlirea, spune Norsworthy. “Când pisica are o boală serioasă, stratul de păr suferă mai întâi.” Din acest motiv, să nu presupunem că o cantitate excesivă de cădere a părului este o problemă de piele sau privind blana. Artrita și obezitatea pot aduce o pisică în imposibilitatea de a mânca normal, ceea ce ar putea cauza anomalii la nivelul blănii. Alimentele alergice pot provoca mâncărimi, năpârlirea excesivă și pierderea părului.

Hrănește pisica într-un mod sănătos

Dacă pisica ta are o dietă completă și echilibrată și consumă suficientă apă, atunci blana ei trebuie să fie strălucitoare și sănătoasă. Pisicile au nevoie de o dietă bogată în proteine, cu carbohidrati slabi. Pisicile pot dezvolta alergii la o sursa de proteine, caz în care va trebui să hrăniți o dietă cu un conținut scăzut de alergeni. Suplimentele cu acizi grași, deoarece sunt antiinflamatoare, pot ajuta la problemele de piele și blană.

Mângâie pisica cu un scop

Prin simpla mângâiere, pisica poate scăpa de toate firele moarte de păr. Stăpâna poate să își ude palma și să mângâie pisica până ce palma devine uscată.

Perie blana pisicii

Fa-ți un obicei din a peria pisica în fiecare zi. Este important ca pisicii să îi facă plăcere, iar de aceasta depinde foarte mult pieptenele ales. Încearcă mai multe tipuri până îl nimerești pe cel potrivit. Vei vedea în scurt timp că nu va mai fi atât de mult păr prin casă. De asemenea, acest obicei reduce și cantitatea de păr ingerată de pisică.

Cumpără-ți un aspirator puternic

Un aspirator puternic și eficient este de mare ajutor atunci când ai o pisică. Mulți producători își proiectează aspiratoarele având în minte părul animalelor de companie și alergenii. Veți dori unul cu un filtru HEPA pentru a reduce alergenii și unul care excelează la ridicarea părului animalelor de companie.

Nu arunca părul pisicii; păsările îl folosesc pentru cuiburile lor

Poți pune părul adunat de la pisică într-o plasă. Păsările vor veni și vor lua părul de pisică. În scurt timp, vei vedea cuiburi de păsări făcute cu părul pisicii tale. Nimic nu se aruncă, totul se reciclează.

Folosește o rolă pentru scame

Curăță hainele înainte de a le purta sau de a le spăla cu ajutorul unei role lipicioase pentru scame. Dacă nu își vei curăța hainele înainte de a le spăla, atunci firele de păr se vor înțepeni în țesătură.

 

Sursă: http://www.catster.com/lifestyle/10-ways-to-deal-and-get-real-with-cat-hair

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *