Rase Pisici

Albastru de Rusia

Blana strălucitoare, albastru argintiu și ochii verzi strălucitori ai Albastrului de Rusia atrag imediat atenția asupra acestei rase cu păr scurt. Insă inteligența sa și caracterul jucăuș îl fac pe Albastrul de Rusia un animal de companie foarte îndrăgit. La mângâiere, blana Albastrului de Rusia se simte ca de pluș, iar aceasta nu năpârlește mai tot timpul ca restul raselor.

Personalitate

Albastrul de Rusia are o reputație de pisică blândă și liniștită, cam timidă. Deși această pisică poate avea o natură rezervată, îi place mult să se joace. Albastrul de Rusia este o pisică sensibilă căreia nu-i place să fie ignorată și care va fi rănită dacă nu primește aceeași afecțiune pe care o dă. Lipsa atenției îl poate determina să devină anxios sau temător. În timp ce Albastrul de Rusia vă iubește compania, el este capabil să se distreze și singur în timpul zilei în timp ce vă aflați la serviciu. Spre deosebire de alte rase, el nu este distructiv, ci se deplasează prin casă cu grația unei balerine rusești. Când sunteți acasă, simțul umorului și dexteritatea lui nu va înceta niciodată să vă distreze.

Aceasta este o pisică care se descurcă cel mai bine într-un mediu liniștit și stabil. Nu-i place schimbarea și este deosebit de important pentru el ca mesele să ajungă la timp. Dacă acordați timp pentru a dezvolta o relație cu un Albastru de Rusia, recompensa dvs. va fi o legătură profundă cu această pisică iubitoare.

Dragostea lor față de compania umană se extinde până la inițiativa curajoasă de a calma un copil care plange. De asemenea, aceasta pisica este recunscută pentru încercările ei de a îl face pe fericit pe stăpanul sau atunci când acesta nu are o zi foarte bună.

Una dintre vulnerabilitățile Albaștrilor de Rusia este tendința de a fi speriată cu ușurință. Ei au, de asemenea, o înclinație naturală la timiditate și nervozitate în jurul străinilor și în medii caudate pentru ei. Dacă este adevărat că această rasă a fost o dată țintă a vânătorilor de blănuri (așa cum spun unii), acest lucru ar fi ușor de înțeles pentru prudența și piciorul lor rapid. Ar fi trebuit să se miște repede la cel mai mic sunet pentru a-și salva viața.

Sănătate

Atât pisicile pedigree cât și pisicile mixte au o incidență variată de probleme de sănătate care pot fi genetice. Cu toate acestea, Albastrul de Rusia este în general sănătos. Principala preocupare a stăpânului va fi, probabil, apetitul alimentar al acestei pisici, care îl poate transforma într-un timp foarte scurt dintr-o pisica supla, intr-una obeză.

Îngrijire

Periajul blănii nu este esențial, dar este un plus binevenit. Aceastei rase îi place în mod deosebit compania umană și va sta liniștită în timp ce va fi pieptănată sau periată, deoarece petrece timp cu cea o care o îngrijește. Tăiați unghiile la fiecare două săptămâni. O baie este binevenită atunci când pisica năpârlește, aceasta va ajuta la îndepărtarea părului în exces.

Un fapt important care trebuie luat în vedere la această rasă este dragostea ei de mâncare. Controlul porțiilor de mâncare este foarte important pentru prevenirea obezității și bolilor asociate acesteia.

 

Bibliografie:

  1. http://cfa.org/Breeds/BreedsKthruR/RussianBlue.aspx
  2. http://cattime.com/cat-breeds/russian-blue
  3. https://www.petmd.com/cat/breeds/c_ct_russian_blue

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *