Rase Pisici

British Shorthair

Cu blana scurtă, groasă, cap rotund și obrajii pufoși, ochi mari rotunzi și corp rotunjit, British Shorthair seamănă cu un ursuleț de pluș. Corpul său este compact dar puternic cu un piept larg, picioare puternice cu labe rotunjite și o coadă groasă cu vârf rotunjit. Blana sa poate fi de culoarile liliac, ciocolată, negru, alb și multe altele. Cea mai cunoscută culoare este albastră (gri), iar pisicile sunt numite uneori British Blues.

 

Durată medie de viață: între 12 și 17 ani

Greutate medie: masculi 5,5 Kg – 9 Kg, femele 3,63 Kg – 6,35 Kg

Shorthair-ul nu atinge maturitatea fizică completă până la vârsta de 3 până la 5 ani.

 

Personalitate

British Shorthair este mângâietor și liniștit, cee ace îl face un tovarăș de familie excelent. Se bucură de afecțiune, dar nu este un tip de pisică “eu, eu, eu”. Asteptati-l sa va urmeze in jurul casei in timpul zilei, stabilindu-se in apropiere de orice loc te opresti. British Shorthair are o tonalitate scăzută a vocii  și este un companion nepretențios.

Aceasta este o pisică cu un nivel moderat de activitate. E energic în copilărie, dar de obicei începe să se liniștească până la vârsta de un an. Masculii British Shorthair mai maturi stau, de obicei, toată ziua pe canapea. Dar atunci când aleargă prin casă, ei pot suna ca o turmă de elefanți.

British Shorthair sunt rareori distructivi; manierele lor sunt cele ale unui guvernator adecvat, nu ale unui huligan. Ei își întâmpină cu încredere oaspeții.

Această pisică se simte bine și în familii numeroase , cu copii mici sau și alte animale de companie. Îi plac mult copii, iertându-I ușor pe cei mai mici care îi fac tot felul de năzdrăvănii.

Sănătate

Atât pisicile pedigree cât și pisicile mixte au o incidență variată de probleme de sănătate care pot fi genetice. Probleme care au fost observate la British Shorthair sunt gingivita și cardiomiopatia hipertrofică, ambele putând afecta orice rasă.

British Shorthair este mare, dar nu trebuie să fie gras. Urmăriți aportul alimentar pentru a vă asigura că nu devine obez. Încurajați-l să alerge după jucării sau in orice fel de activitate fizică.

Îngrijire

British Shorthair are parul scurt și neted fiind ușor de periat. Este recomandat periatul sau pieptănarea săptămânală pentru a îndepărta firele de păr moarte. O baie este rareori necesară.

Tăiați unghiile săptămânal. Ștergeți colțurile ochilor cu o cârpă moale și umedă pentru a elimina orice scurgere oculară. Utilizați o zonă separată a cârpei pentru fiecare ochi, astfel încât să nu riscați să răspândiți vreo infecție.

Verificați săptămânal urechile. Dacă ar par murdare, ștergeți-le cu o cârpă din bumbac, moale, umezită cu un amestec de oțet de cidru și apă caldă de 50-50. Evitați utilizarea tampoanelor de bumbac, care pot deteriora interiorul urechii.

Țineți litiera curată.

 

Bibliografie:

  1. http://cattime.com/cat-breeds/british-shorthair-cats#/slide/1
  2. http://www.vetstreet.com/cats/british-shorthair#1_ugw20zmq

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *