Viata cu o pisica

Îngrijirea unei pisici în timpul sarcinii

Ce este Toxoplasmoza?

Toxoplasmoza este o infecție cu un parazit Toxoplasma gondii care nu provoacă probleme serioase de sănătate unui adult obișnuit. Boala poate fi transmisă persoanelor prin contactul cu fecalele de pisică din cutia pentru pisici. Expunerea este posibilă și prin contactul cu solul contaminat sau cu carnea crudă. Adulții sănătoși, imunocompetenți infectați cu toxoplasmoză, suferă de obicei numai o boală ușoară, asemănătoare răcelii, sau fără simptome.

Cu toate acestea, atunci când o mamă se infectează cu toxoplasmoză în timpul sarcinii, copilul ei nenăscut se poate infecta cu toxoplasmoza prin placentă. Pericolele pentru un copil nenăscut provenite din toxoplasmoză includ defecte congenitale și moarte fetală.

Infectarea cu parazitul Toxoplasma gondii

Toxoplasmoza este aproape întotdeauna o preocupare pentru femeile însărcinate. Unii medici merg chiar atât de departe încât să sfătuiască femeile însărcinate să scape de oricare pisici din gospodărie, ceea ce poate duce cu ușurință la panică și durere din cauza pierderii acestui membru iubit al familiei. Cu măsurile de precauție adecvate, nu este necesar să scapi de pisica familiei. Unele măsuri de siguranță simple sunt tot ceea ce ai nevoie pentru a te proteja de toxoplasmoză.

De asemenea, merită să menționăm că pisica din familie nu este singura, sau chiar cea mai probabilă cale pentru ca femeia gravidă să devină expusă la toxoplasmoză. Șansa de a obține toxoplasmoză de la pisica de companie este destul de mică dacă pisica trăiește în interior și nu vânează sau mănâncă carne brută. De fapt, este mult mai probabil este ca toxoplasmoza să provină de la consumul de legume nespălate din grădina sau de carnea slabă negătită.

Măsuri de precauție

Totuși, luarea măsurilor de precauție pentru evitarea expunerii la toxoplasmoză provenită de la pisică este o idee bună pentru orice femeie însărcinată.
⦁ Dacă este posibil, o femeie însărcinată nu trebuie să curețe cutia pisicii și ar trebui să evite contactul cu fecalele de pisică. În mod ideal, un alt membru al gospodăriei ar trebui să preia această responsabilitate pe timpul sarcinii mamei.
⦁ Dacă o femeie gravidă consideră că este necesar să schimbe o cutia pentru pisici, ea trebuie să poarte mănuși când o face și să-și spele bine mâinile după aceea.
⦁ Cutia de pisicii trebuie să fie curățată zilnic. Chisturile de toxoplasmoză din cutia pisicii necesită 48 de ore pentru a deveni infectabile.
⦁ Femeile însărcinate ar trebui să poarte mănuși în timpul grădinăritului sau în timpul lucrului cu pământul pentru a putea evita infectarea de la pisicile din vecinătate.
⦁ Femeile însărcinate trebuie, de asemenea, să evite manipularea sau ingerarea cărnii negătite. Purtarea mănușilor în timp ce preparați carnea și spălarea temeinică a mâinilor după preparare poate, de asemenea, ajuta la evitarea infecțiilor.
⦁ Orice produs din grădină (fructe, legume, ierburi etc.) trebuie spălat bine înainte de a fi consumat.
⦁ Femeile însărcinate trebuie să se spele pe mâini înainte de a atinge sau mânca orice aliment.
⦁ Nu hrăniți pisica cu carne crudă în timpul sarcinii.
⦁ Păstrați pisica în interior.
⦁ Acoperiți cutiile de joacă cu nisip ale copiilor atunci când nu sunt folosite pentru a împiedica pisicile din cartier să își facă nevoile în ele.

Aceste măsuri de precauție simple pot ajuta o femeie gravidă să evite infecția cu toxoplasmoză de la contactul cu fecalele de pisică sau din cutia pentru pisici; și poate proteja copilul ei nenăscut de pericolele toxoplasmozei.

Magazinul online destinat iubitoarelor de pisici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *