Viata cu o pisica

Cum să îți faci pisica fericită dacă locuiești într-un apartament

Locuiești într-un apartament și te întrebi dacă pisica ta este fericită într-un spațiu atât de mic? O pisică nu are nevoie de multe lucruri, iar fericirea ei este mai aproape decât crezi. Pisicile care locuiesc în apartamente se confruntă însă cu o sursă comună de nefericire: plictiseala. Problemele de comportament ale pisicilor – agresivitatea, trezirea stăpânilor în miez de noapte, obsesia pentru mâncare și multe altele – pot fi adeseori cauzate de o simplă lipsă de stimulare. Deși pisicile sunt adesea considerate animale de companie mai domoale, majoritatea au nevoie de o formă de divertisment și activitate în fiecare zi.

Dacă locuiești într-un apartament și te întrebi cum să îți faci pisica fericită, iată câteva idei:

Aranjează-i un loc la fereastră doar pentru ea

Fereastra este ca un televizor pentru pisici, cu programe captivante fără pauze publicitare, cu păsări și sunete care să le stimuleze instinctele de vânătoare pe tot parcursul zilei. Dacă tocul ferestrei este prea îngust pentru ca o pisică să poată dormi confortabil, caută o soluție practică pentru a adăuga lățime. În timpul iernii, pliază o pătură confortabilă și așeaz-o pe pervaz, astfel încât pisica să-și poată urmări Netflix-ul fără să îi fie frig.

Asigură-te că are un loc pentru ascuțirea unghiilor

Ascuțitul unghiilor are mai multe scopuri pentru pisici. Pe lângă păstrarea unghiilor sănătoase, zgârierea le permite pisicilor să își marcheze teritoriul. Acest lucru le ajută să lase un parfum chimic oriunde vor zgâria, motiv pentru care multe pisici vor zgâria mobilierul. Pentru a reduce acest comportament, asigură-te că pisica are unde să își ascută unghiile în cât mai multe camere.

Oferă-i jucării pentru pisici

Un fulg căzut accidental pe podea ar putea deveni jucăria preferată a pisicii tale, dar asigură-te că va avea la dispoziție și câteva jucării cu care să se poată distra, cum ar fi șoricei, biluțe interactive, un ansamblu de joacă, un hamac pentru pisici etc. Cea mai distractivă este joaca împreună.

Oferă-i spații dedicate în casă

Într-un apartament sau studio mic, poate fi dificil pentru o pisică să obțină intimitate, dar chiar și cea mai sociabilă pisică are nevoie din când în când de ceva timp petrecut singură (ceea ce, să fim sinceri, este de înțeles). Idei de spații pentru pisica ta ar fi următoarele: un pătuț de pisică închis, un coșuleț cu o păturică înăuntru, un spațiu lăsat liber în bibliotecă în care să încapă ea, un spațiu undeva sus de unde poate vedea tot ceea ce se întâmplă în casă etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *