Viata cu o pisica

De ce iubim pisicile negre

Pisicile negre sunt adorabile

De la maroniu la albăstriu până la fiecare nuanță de negru între ele, pisicile negre sunt uimitoare. Blănița lor catifelată arată ca onixul. Superb!

Pisicile negre sunt mereu curate

Pisicile negre întotdeauna au blana frumoasă și curată, spre deosebire de alte pisicuțe a căror blană este de culoare deschisă. Au un aspect elegant și distins.

Pisicile negre sunt ca niște mici pantere

Pisicile negre sunt niște vânători excelenți, mai ales noaptea când blana lor se confundă mai mult cu umbrele. Am putea spune despre ele, că sunt ca niște mici pantere.

Pisicile negre îți pot aduce noroc în dragoste

În unele părți ale lumii, se crede că pisicile negre îți pot îmbunătăți viața amorousă. În Japonia, de exemplu, se consideră că femeile singure care dețin pisici negre atrag mai mulți admiratori. În anumite regiuni din Marea Britanie, o pisică neagră este cadoul ideal de nuntă; se crede că vor aduce noroc și fericire miresei.

Pisicile negre au rezistență în fața bolilor

Cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate din USA au descoperit că mutațiile genetice care determină pisicile să aibe blana neagră le pot oferi o anumită protecție împotriva bolilor. De fapt, mutațiile afectează aceleași gene care oferă rezistență HIV la om. Deoarece pisicile pot experimenta multe din aceleași probleme de sănătate ca și noi – cancerul, HIV și Alzheimer, pentru a numi câteva – ele devin modelele perfecte pentru studiul bolilor umane. Înțelegând modul în care pisicile au evoluat pentru a rezista bolilor, cercetătorii pot, în mod potențial, să învețe cum să prevină boala și la oameni.

Pisicile negre își pot schimba culoarea

Unor pisici negre care au o genă anume și care adoră să-și petreacă zilele întinse la soareli se poate transforma blana într-una de o culoare maro ruginie. De ce? Razele soarelui descompun pigmentul din blana lor pentru a dezvălui dungi subțiri maro.

Pisicile negre au rata de adopție cea mai mica

Din cauza faptului că pisicile negre au fost asociate de-a lungul timpului cu aducerea de ghinion, sunt încă mulți oameni care se feresc să le adopte. Acesta este insă doar un mit, iar în multe alte regiuni, se crede că ele ar aduce defapt noroc. Noi le susținem și le iubim oricum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *