Pisicile și florile decorative: o relație complicată
Știm cu toții cât de încântate sunt micile noastre feline atunci când văd o parte de natură în casele noastre. Întrucât florile sunt printre jucăriile preferate ale pisicilor curioase sau dornice de joacă, ar trebui să știi că nu toate plantele sunt inofensive pentru pisicuța ta.
Dacă iubești atât plantele de interior, cât și pisicuțele, iată o listă cu cele mai cunoscute plante toxice pentru pisici:
- Spatifilium sau Crinul Păcii – o floare foarte îndrăgită, mai ales în perioada sărbătorilor Pascale, crinul poate cauza pisicilor reacții alergice precum: vomă, iritarea gurii sau a tractului gastrointestinal, salivare excesivă sau dificultăți de înghițire și respirație.

- Aloe vera – deși cunoaștem beneficiile aloei pentru sănătatea noastră, trebuie să știm că aceasta nu este la fel de prietenoasă cu pisicuțele. Ingerată de către pisicile noastre, această planta poate cauza letargie, vomă sau diaree.

- Monstera deliciosa sau philodendron cu frunza ruptă – o plantă decorativă extrem de iubită pentru aspectul exotic, philodendronul cu frunza ruptă este, de asemenea, toxic pentru pisici. Ingerat, acesta le poate provoca arsuri în zona gurii, salivat excesiv sau vomă.

- Epipremnum aureum sau iedera dracului – această plantă este apreciată mai ales pentru capacitatea ei de a se cățăra și de a impodobi într-un mod inedit orice spațiu din locuințele noastre. În ciuda frumuseții sale, iedera poate provoca pisicilor umflături la nivelul cavității bucale, vomă și diverse arsuri orale.

- Crassula sau Arborele de jad – recunoscută ca plantă care atrage banii și aduce belșug casei care o găzduiește, aceasta poate fi extrem de toxică pentru pisici daca este ingerată. Simptomele intoxicării pisicilor în cazul ingerării sunt : vomă, depresie, letargie sau incapacitatea de a-și coordona mișcările.

- Sansevieria trifasciata sau Limba-soacrei – este o plantă decorativă foarte populară. Din păcate, Limba-soacrei sau Săbiuța poate cauza greață, vomă sau diaree pisicilor care o ingerează.

- Cycas revoluta sau Sagotierul Japonez – este o plantă ornamentală foarte elegantă. Deși este un element inedit în casele noastre, această plantă este extrem de periculoasă pentru pisici, cauzând vomă, diaree, probleme ale ficatului sau chiar moartea.

- Hedera helix sau bine cunoscuta iederă – iubită pentru aspectul său sălbatic, iedera nu este potrivită pentru casele stăpânilor de pisici. Înghițită de acestea, iedera poate cauza stări de slăbiciune, umflarea gâtului, salivat excesiv, dermatite sau eczeme.

- Dieffenbachia – deși conferă un aspect exotic și fresh oricărei locuințe prin aspectul său aparte, această plantă este foarte periculoasă pentru pisici dacă este ingerată. Printre simptomele recunoscute se numără: vomă, arsuri și umflături la nivelul cavității bucale, iritații orale, dificultate la înghițire și de respirație.

De reținut : Oricare ar fi simptomele apărute, consultul unui medic veterinar este obligatoriu pentru a vă asigura că pisicuța voastră este în afara oricărui pericol.
Stay safe and love cats!
Bibliografie: https://www.thespruce.com/houseplants-toxic-to-cats-4775359
-
Set colier și cercei din argint MICA PISICĂProdus de vânzare
164,00 lei149,00 lei
Mulțumesc mult pentru tricou. Este minunat!:)xxx