Viata cu o pisica

8 semne prin care îți dai seama că pisica ta te iubește

De multe ori glumim pe seama comportamentului indiferent al pisicii noastre. Ne spunem adesea că ne-am fi dorit să fie la fel de afectuoase precum sunt câinii. Dar te-ai gândit vreodată că poate nu știm să interpretăm corect semnalele pe care pisicuțele noastre ni le transmit? Iată cele opt semne care te vor ajuta să înțelegi mai bine comportamentul pisicii tale:

  • Toarce atunci când e în preajma ta – cel mai cunoscut semn al fericirii și recunoștinței. Pisicuțele torc atunci când sunt relaxate și se simt în siguranță, este modul lor de a spune că se bucură de momentele petrecute alături de stăpânul lor.
  • Se rostogolește la picioarele tale – semn al bucuriei și al dorinței de atenție și afecțiune. Când pisicuța ta începe să se rostogolească și să îți arate burtica, înseamnă că are nevoie de atenția ta și că este extrem de încântată să te vadă. De asemenea, faptul că își expune burtica și adoptă o poziție relaxată în preajma ta înseamnă că are încredere deplină în tine și se simte protejată.
  • Se atinge cu obrajii de tine – gest prin care pisicuțele își marchează teritoriul lăsându-și mirosul pe oamenii sau obiectele preferate. Printr-un astfel de gest, pisicuțele îți faptul că se simt fericite alături de tine și nu vor să le părăsești niciodată.
  • Frământă cu lăbuțele atunci când le ții în brațe – gestul suprem al afecțiunii și apartenenței. Observă felul în care puii de pisică frământă burtica mamei lor atunci când se hrănesc – nu-i așa că este adorabil faptul că acest comportament le-a rămas întipărit până la maturitate ? 
  • Îți aduce cadouri – dovada că sunt preocupate de sănătatea și fericirea ta. Nu de puține ori am văzut pisicuțe care ne aduc diverse jucării sau chiar șoriceii pe care i-au vânat. Oricât ar fi de neplăcut, nu trebuie să uităm că pisicile sunt, prin natura lor, prădători – iar vânatul este o activitate principală în viața lor. Nu te supăra pe o pisicuță care îți aduce un cadou neobișnuit, ele îți arată doar că te iubesc și au grijă de tine.
  • Au grijă să îngrijească și “blănița” stăpânului – îți arată că vor să fii îngrijit și iubit. Fiecare dintre noi a fost lins de pisicuța mult iubită. Așa îți arată iubirea lor și interesul pentru fericirea ta.
  • Își răsucesc coada pe picioarele tale – un semn al prieteniei și iubirii. Boriana Slabakova, cofondator al PetPedia, susține că acest gest este echivalentul ținutului de mână în lumea umană.
  • Clipesc foarte rar atunci când te privesc – echivalent al sărutului. Acest gest ne arată că pisicuțele ne iubesc și ne apreciază. 

Bibliografie:

https://www.thesprucepets.com/how-cats-show-love-553978

https://www.purina.co.uk/cats/behaviour-and-training/understanding-cat-behaviour/how-do-cats-show-affection

https://www.psychologytoday.com/us/blog/all-dogs-go-heaven/201809/how-cats-show-us-affection

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *