Rase Pisici

10 rase superbe de pisici cu blana gri

Adevaratii iubitori de pisici nu isi aleg niciodata pisicuta in functie de culoare blanitei. Trebuie sa spunem, totusi, ca mereu vom avea o slabiciune pentru pisicile cu blana gri. Sunt speciale, impunatoare si foarte iubitoare – cine le-ar putea rezista?

Iata cele mai cunoscute 10 rase de pisici cu blana gri, pe care sigur le vei  adora:

Chartreux – pisica preferata a francezilor. Pisicuta Chartreux este foarte linistita si afectuoasa. Ii place sa-si petreaca timpul in preajma oamenilor, fara a cere atentie in mod nelimtat. Stapanii acestei rase de pisici o descriu ca fiind o pisicuta energica, cu excelente abilitati de a vana.

Rasa Chartreux

Devon Rex – o pisicuta adorabila si neobisnuita. Cu o personalitate haioasa, mereu jucausa si energica, aceasta pisicuta este perfecta mai ales pentru familiile cu copii, fiind mereu gata sa se joace si sa aduca bucurie oamenilor din jur prin comportamentul ei hazliu.

Rasa Devon Rex

Nebelung – pisica perfecta pentru familiile cu copii mai mari. O pisicuta extrem de linistita si timida, pisicuta Nebelung este potrivita pentru adultii si pentru seniorii care vor o pisicuta iubitoare si cuminte.

Rasa Nebelung

Norvegiana de Padure – una dintre cele mai mari rase de pisici domestice. Aceste pisicute adora sa fie in preajma oamenilor, sa se alinte si  sa ofere iubire si afectiune. De asemenea, acestea nu si-au uitat indeletnicirile stravechi, fiind excelenti vanatori si cataratori.

Rasa Norvegiana de Padure

Orientala – o ruda apropiata a cunoscutelor Siameze. Aceste pisicute sunt foarte active si inteligente, capabile sa invete diverse trucuri. De asemenea, sunt extrem de afectuoase si nu le place sa petreaca timp singure. Din acest motiv, este recomandat ca pisicuta sa aiba un companion – o alta pisica sau chiar un catel.

Rasa Orientala

Persana – pisica cu cea mai frumoasa blanita. Pe langa frumusetea extraordinara a blanii, pisicile persane sunt iubite si pentru personalitatea lor extrem de dulce si afectuoasa. Cu toate acestea, pisica persona nu este potrivita pentru toata lumea. Aceasta are nevoie de multa ingrijire pentru a avea o blanita frumoasa, nefiind recomandata persoanelor care nu dispun de foarte mult timp.

Rasa Persana

Albastru de Rusia – o pisicuta hipoalergenica, perfecta pentru persoanele cu alergii. Asemenea pisicilor Nebelung, aceste pisicute prefera un stil de viata linistit, avand tendinta de a fi timide cu stranii si de a se atasa foarte mult de o anumita persoana din casa.  

Rasa Albastru de Rusia

Scottish Fold – pisicuta cu cele mai adorabile urechiuse. Aceste pisicute sunt foarte vocale, le place foarte mult “sa vorbeasca” cu stapanii lor si sa le capteze atentia. Sunt, de altfel, foarte prietenoase, fiind potrivite pentru familiile care au deja alte animale.

Rasa Scottish Fold

British Shorthair – una dintre cele mai cunoscute rase de pisici cu blanita gri. Aceaste pisicute sunt independente si linistite, foarte afectuoase cu membrii familiei si prietenoase cu alti companioni patrupezi.

Rasa British Shorthair

Sphynx – o pisicuta speciala si foarte iubitoare. Pisicutele din aceasta rasa sunt descrise ca fiind pisici cu o personalitate canina, efervescenta si extrem de haioasa. Daca iti doresti o pisicuta linistita, pisica Sphynx nu este pentru tine! Aceste pisici adora sa petreaca timp in compania oamenilor si a altor animale, fiind perfecte pentru familiile cu copii mici, care detin si alte blanoase. Dar nu uita ca pisicile Sphynx au nevoie de o ingrijire speciala pentru a le mentine sanatatea si pentru a avea o viata fericita.

Rasa Sphynx

Bibliografie:

https://cats.lovetoknow.com/cat-breeds/13-gorgeous-grey-cat-breeds

https://www.purina.co.uk/cats/behaviour-and-training/understanding-cat-behaviour/grey-cat-breeds

One thought on “10 rase superbe de pisici cu blana gri

  1. Ați uitat să menționați rasa Korat, tailandeza, care este confundata des cu albastru de Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *