Rase Pisici

Ragdoll

  • Greutate medie: 4,5 – 9 Kg
  • Speranța de viață: 12 – 17 ani

Pisicutele din rasa Ragdoll reusesc sa castige simpatia oricui cu ochii lor albastri si privirile dulci. Fiind foarte afectuoasa si sociabila, pisica Ragdoll este perfecta pentru familiile cu copii sau pentru oamenii care doresc sa se cuibareasca in canapea alaturi de un ghem de blana care toarce iubire.

Personalitate

Una dintre trasaturile esentiale ale acestor pisicute este devotamentul. Fiind adesea asemanata cu un catelus, pisica Ragdoll nu rateaza niciun moment in care isi poate arata afectiunea fata de stapanului ei: il urmareste peste tot prin casa, se asaza mereu in bratele lui si este mereu dornica de joaca.

Cuvantul cel mai folosit pentru a descrie aceste pisicute este “docil”. Insa nu trebuie sa credem ca sunt pisici lenese si inactive. Le place sa se joace cu diferite jucarii si sa participe la toate activitatile familiei.

Pisicile Ragdoll sunt foarte tolerante si ajung sa se inteleaga foarte bine cu alte animale.

Sanatate

Atat pisicile cu pedigree cat și pisicile mixte au o incidentă variata de probleme de sanatate care pot fi genetice. Problemele care pot afecta o pisicuta Ragdoll includ urmatoarele:

  • Cardiomiopatia hipertrofica, o forma de boala cardiaca mostenita de pisicile din aceasta rasa.
  • Risc crescut de a suferi de pietre la rinichi
  • Predispozitie pentru a suferi de PIF (peritonita infectioasa felina)

Ingrijire

Periati pisicuta Ragdoll de doua ori pe saptamana pentru a indeparta parul mort si pentru a preveni formarea ghemotoacelor de blana incurcata.

Imbaiati pisica atunci cand este nevoie – o data la cateva saptamani sau chiar o data la cateva luni.

Taiati ghearele la fiecare două saptamani. Ștergeți colțurile ochilor cu o carpa moale si umeda pentru a elimina orice scurgere oculară. Utilizati o zona separata a carpei pentru fiecare ochi, astfel incat sa nu riscati sa raspanditi vreo infecțtie. Verificati saptamanal urechile. Daca par murdare, stergeti-le cu o carpa moale, umezita cu un amestec de otet de cidru și apa calda de 50-50. Evitati utilizarea betisoarelor de urech, care pot deteriora interiorul urechii.

Asigurati-va ca litiera este foarte curata. Pisicile sunt pretentioase în privinta igienei, iar o litiera cu asternut curat o va ajuta sa isi pastreze blanita curata.

Bibliografie:

https://cattime.com/cat-breeds/ragdoll-cats#/slide/1

http://www.vetstreet.com/cats/ragdoll#personality

https://www.purina.co.uk/cats/cat-breeds/library/ragdoll

https://www.yourcat.co.uk/types-of-cats/ragdoll-cat-breed-information/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *