Curiozitati

7 scriitori celebri care iubeau pisicile

Pisicile sunt o sursa de inspiratie pentru noi toti. Alaturi de ele ne simtim mai veseli, mai buni, mai iubitori.

Se pare ca magia care pluteste in jurul pisicilor a cucerit inimile mai multor scriitori ce le-au dedicat un loc special in viata, si chiar si in operele lor. 

Iata cativa autori care si-au scris operele sub privirea atenta a pisicii lor:

  • Alexandre Dumas

Alexandre Dumas, faimosul autor al romanelor Contele de Monte Cristo si Cei trei muschetari, a fost un adevarat iubitor de pisici. Acesta a avut trei pisici, numite Mysouff I, Mysouff II si Le Docteur. Mysouff I s-a dovedit a fi un motan extrem de intelligent, stiind ora exacta la care stapanul sau isi termina treburile, acompaniindu-l mereu in drumul sau spre casa. Urmasul lui, Mysouff II a fost preferatul lui Dumas (in ciuda faptului ca intr-o zi a reusit sa ii prinda si sa ii ucida toate pasarile exotice).

  • Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe adora animalele. Era stapanul unei pisicute numite Cattarina, care l-ar fi inspirat in multe dintre eseurile si scrierile sale.

  • Charles Dickens

Charles Dickens era, de asemenea, un mare iubitor de pisici. Acesta a avut un motan numit Bob, pe care l-a iubit foarte mult.

  • Mark Twain

Astăzi avem foarte multe fotografii cu Mark Twain și pisicuțele sale. S-a declarant un adevărat iubitor de pisici, susținând faptul că orice om care iubește pisicile se poate considera, fără îndoială, prietenul lui. De asemenea, se spune că Mark Twain chiar a lansat un anunț în New York prin care le cerea oamenilor să îl ajute în căutarea iubitului său motan negru, Bambino.

  • T.S. Elliot

T.S. Elliot, unul dintre cei mai mari poeți ai secolului XX a fost, cu adevarat, inspirat de pisici. Acesta a scris chiar un volum intreg de poeme dedicate pisicilor si personalitatii lor absolut fascinante, Cartea lui Mos Oposum despre Pisicile Poznase, punand accentul pe complexitatea caracterului felinelor din vietile noastre.

  • Ernest Hemingway

Pe langa scrierile sale, Ernest Hemingway este renumit si pentru dragostea lui pentru pisici. In timpul calatoriilor sale, Hemingway a primit in dar un motanel polidactil, cu 6 degete, pe care l-a numit Bulgare de Zapada. Hemingway a iubit acest motan atat de mult incat, in 1931, atunci cand s-a mutat in celebra lui locuinta, Key West, i-a permis lui Bulgare de Zapada sa exploreze si sa se bucure de nenumarate aventuri. Chiar si astazi exista la casa lui Hemingway desecendentii polidactili ai lui Bulgare de Zapada, acestia fiind lasati sa cutreiere liberi in jurul casei, in memoria scriitorului si a iubitului sau motan.

  • Jorge Luis Borges

Fara de mirare, Borges a imbinat iubirea pentru literatura cu iubirea pentru pisici. Acesta si-a numit una dintre pisicile preferate Beppo, dupa unul dintre personajele poemului lui Byron.  

 Bibliografie:

https://www.publishersweekly.com/pw/by-topic/industry-news/tip-sheet/article/77982-10-authors-and-their-cats.html

https://www.mentalfloss.com/article/49302/11-writers-who-really-loved-cats

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *