Rase Pisici

Scottish Fold

Greutate medie: 2,5-4 Kg pentru femele, 4-6 Kg pentru masculi
Speranța de viață: 15 ani
Culoare blană: Alb, Albastru, Crem, Roșu, Argintiu, Brun, Albastru Crem, Negru

Primul lucru care iti va atrage atentia la pisicile din rasa Scottish Fold, este repezentat de urechile lasate. Insa dupa e le vei cunoaste mai bine, vei mai observa cu bucurie ca le place foarte mult sa stea in preajma oamenilor, participand la activitatile lor.

După modul în care urechile sale mici se potrivesc ca un capac peste capul rotunjit, Scottish Fold este adesea descris ca seamănând cu o bufnita. Pisicile se nasc cu urechi drepte, care pot sau nu sa se plieze pe la vârsta de 3 saptamani. Ochii larg deschiși privesc spre lume cu o expresie dulce.
Scottish Fold este o alegere perfectă pentru familiile cu copii și câini prietenoși cu pisicile. El iubește atenția pe care o primește de la copiii care-l tratează politicos și cu respect, și îi place să joace și este capabil să învețe trucuri.

Personalitate

Un Scottish Fold are obiceiul amuzant de a se pune in pozitii ciudate – asezati pe podea ca o brosca, sau întinzându-se pe spate, pictează în aer. Și, deși ați putea presupune că urechile sale sunt mai puțin mobile decât cele ale altor pisici, nu este cazul. El le folosește pentru a comunica destul de eficient, adăugând comentarii într-o voce liniștită când este necesar.

Aceasta este o pisică inteligentă, moderat de activă. Scottish Fold se bucură de jucării teaser cu care-și testează agilitatea și jucăriile puzzle care îi provoacă inteligența. Activitatea lui preferată este aceea care implică interacțiunea umană.

Nu există nimic care să-i placă lui Scottish Fold decât să fie cu oamenii din familia lui, participând la ceea ce fac. Este o pisică dulce care se bucură de atenție. Ultimul lucru pe care îl dorește este să rămână singur timp de ore întregi, deci nu este cea mai bună alegere decât dacă cineva este acasă în timpul zilei sau dacă îi puteți adduce in casa o altă pisică.

Sănătate

Atât pisicile pedigree cât și pisicile mixte au o incidență variată de probleme de sănătate care pot fi genetice. Durata de viață tipică este de 15 ani. Problemele care pot afecta un Scottish Fold includ următoarele:
– Afecțiuni articulare degenerative, în special în coadă, dar și în articulațiile gleznei și genunchiului, cauzând durere sau mobilitate slabă. Este important să manipulați coada cu atenție dacă a dezvoltat rigiditate.
– Cardiomiopatia hipertrofică, o formă de boală cardiacă, a fost văzută în rasă, dar nu s-a dovedit încă a fi o formă ereditară a bolii.

Îngrijire

Periați un Scottish Fold săptămânal pentru a îndepărta părul mort și a distribui uleiurile pentru piele. O blana cu un păr lung poate necesita îngrijire de câteva ori pe săptămână pentru a se asigura că nu se creaza ghemotoace de blană încurcată.

Tăiați ghearele la fiecare două săptămâni. Ștergeți colțurile ochilor cu o cârpă moale și umedă pentru a elimina orice scurgere oculară. Utilizați o zonă separată a cârpei pentru fiecare ochi, astfel încât să nu riscați să răspândiți vreo infecție. Verificați săptămânal urechile, mai ales dacă sunt strânse bine. Dacă ar părea murdar, ștergeți-le cu o cârpă moale umedă, umezită cu un amestec de oțet de cidru și apă caldă de 50-50. Evitați utilizarea tampoanelor de bumbac, care pot deteriora interiorul urechii.

Păstrați litiera lui Scottish Fold fără probleme. Pisicile sunt pretențioase în privința igienei băii, iar o cutie cu așternut curat vă ajută la menținerea curățeniei.

Bibliografie:
1. https://www.petful.com/cat-breeds/scottish-fold-cat-breed-profile/
2. https://www.hillspet.com/cat-care/cat-breeds/scottish-fold
3. https://cattime.com/cat-breeds/scottish-fold-cats#/slide/1

Articol pus la dispoziția ta de catre Raftul cu Pisici – magazinul dedicat iubitoarelor de pisici.
Intră pe www.raftulcupisici.ro si descoperă cele mai noi modele de tricouri, genți, eșarfe și bijuterii din argint cu pisicuțe.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *